ANB steunt kleine ondernemers in ontwikkelingslanden

Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, kunnen we samen een bijdrage leveren aan een betere wereld. Dat is de stellige overtuiging van ANB. Daarom ondersteunen wij als bedrijvenambassadeur met een maandelijkse bijdrage het sympathieke werk van Oxfam Novib.

Microkrediet voor startende ondernemers

Oxfam Novib zet zich in voor mensen in ontwikkelingslanden die leven in armoede. Wie daar een eigen bedrijfje wil starten, krijgt meestal geen geld van de bank, omdat het aan onderpand ontbreekt. Oxfam Novib biedt hun echter wel een klein startkapitaal. Vaak is € 50 tot € 250 al genoeg om wat vee of gereedschap te kopen en aan de slag te gaan. Met zo'n microkrediet krijgen mensen de kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen en te werken aan hun toekomst.

Iedereen verdient een kans

Deze praktische aanpak spreekt ons erg aan. Wij zien elke dag hoe ondernemers risico's afwegen, kansen creëren en bouwen aan hun bedrijf. En we zien ook dat startende ondernemers soms een steuntje in de rug nodig hebben om hun droom te verwezenlijken. Dat steuntje verdient iedereen, vindt ANB. Niet alleen hier, maar ook in ontwikkelingslanden. Ondernemend met ondernemers werkt ANB mee aan een wereld waarin iedereen een kans verdient.