03/06/2015

Tip : de Contractencheck Tijdelijk of vast

De contractencheck: Tijdelijk of vast? Als uw tijdelijk arbeidscontract afloopt, dan kunt u met uw werkgever een vast contract of een nieuw tijdelijk contract afsluiten. In de wet is bepaald dat niet altijd opnieuw een tijdelijk contract mag worden afgesloten. In dat geval kunt u met uw werkgever alleen nog maar een vast contract afsluiten. Op 1 juli 2015 verandert de wet. Met de Contractencheck kunt u kijken of u met uw werkgever een nieuw tijdelijk contract kunt afsluiten of alleen een vast contract.

Let op!

De wet heeft een aantal uitzonderingen. In die gevallen kunt u deze Contractencheck niet gebruiken. Dit zijn de uitzonderingen:

  • In sommige cao’s zijn afspraken gemaakt waardoor werkgevers en werknemers meer opeenvolgende tijdelijke contracten kunnen afspreken, of in een langere periode dan in de wet staat (het wettelijk maximum is 6 contracten in ten hoogste 4 jaar). Bij uw werkgever en bij de vakbond kunt u vragen stellen over de cao.
  • Als u met uw werkgever een langjarig tijdelijk contract hebt afgesloten gelden andere regels. Een langjarig tijdelijk contract is een contract met een looptijd van drie jaar of langer. Of als het contract na 1 juli 2015 is ondertekend met een looptijd van twee jaar of langer.
  • Als u een bbl-opleiding volgt of jonger bent dan 18 jaar.

Met de Contractencheck kunt u kijken of u met uw werknemer een nieuw tijdelijk contract kunt afsluiten of alleen een contract voor onbepaalde tijd.

Bron : mijnwerkenzekerheid.nl

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht