16/03/2015

G-rekeningen blijven, depotstelsel gaat niet door

De Belastingdienst gaat door met de G-rekening en het eerder voorgestelde depotstelsel gaat niet door. Dat maakt de Belastingdienst vandaag bekend. G-rekeningen worden wel ‘toekomstbestendig’ gemaakt. Dat is afgesproken met de banken.

Voor het bedrijfsleven betekent dit dat vrijwaring door storting op de G-rekening - een geblokkeerde rekening die ondernemers in de bouw kunnen gebruiken om loonheffingen. (al dan niet met btw) van door hen ingehuurd personeel aan de Belastingdienst of aan onderaannemers te voldoen. - niet verandert. Ook de doelgroepen blijven hetzelfde.

Het wetsvoorstel met een verplichte G-rekening voor niet-gecertificeerde uitzendondernemingen gaat voorlopig in de ijskast en de mogelijke uitbreiding voor zzp'ers om een G-rekening te openen wordt niet verder verkend.Het besluit om te stoppen met de ontwikkeling van de Depotservice volgt, zo stelt de Belastingdienst,  de uitgangspunten uit de Brede Agenda van staatssecretaris Wiebes. Daarin staat dat de Belastingdienst zoveel mogelijk teruggaat naar zijn kerntaken. (Bron:accountancyvanmorgen)

Terug naar nieuwsoverzicht