15/05/2019

Paul Vaessen 25 jaar ANB

25 jaar geleden begon Paul Vaessen als assistent-accountant bij Govers Weert en niet veel later werd hij salarisadministrateur bij ANB, beide onderdeel van de Govers Groep. Paul vertelt meer over zijn ervaringen bij de Govers Groep.

Hoe ben je bij de Govers Groep terecht gekomen?

“Ik was 22 jaar toen ik 16 mei 1994 begon als assistent-accountant bij Govers Weert. In februari 1995 begon ik bij ANB als salarisadministrateur. Ik had helemaal geen ervaring als salarisadministrateur en kreeg meteen 100 klanten toegewezen.  In het begin vond ik het echt verschrikkelijk. Ik ging van een klein, gezellig kantoortje uit Weert naar een groot kantoor in Eindhoven. Dat was een hele omschakeling. Eerlijk toegegeven, ik was in eerste instantie niet van plan om lang te blijven. Wellicht dat die Brabanders zich destijds ook hebben afgevraagd wat ze toch met die Limburger aan moesten. Toch heb ik ervoor gekozen om het een kans te geven, gelukkig maar, want nu 25 jaar later zit ik hier nog steeds.”

En hoe komt het dan dat je hier na 25 jaar toch nog zit?

“Het fijne aan de Govers Groep, is de sfeer. We hebben een leuke groep en iedereen staat voor elkaar klaar. Niet alleen op zakelijk gebied. Ik probeer iedere dag met Marlon en John (red. de drie musketiers) in de pauze te gaan wandelen (Dit lukt niet altijd). Verder kan ik genieten van het contact dat ik met klanten heb. Met sommige heb je zo veel contact en kom je wel eens over de vloer, dat je je daar ook bijna een collega voelt. Daarom ga ik nog iedere dag met plezier naar mijn werk en trotseer ik bijna iedere dag de welbekende files. Zowel op de heen- als de terugreis. Ik ben trouwens ooit met twee collega’s een tijdje op de fiets naar het werk gegaan. Maar dat was voor korte duur. We waren blijkbaar niet zo’n getrainde fietsers als dat we dachten. Met name het zitvlak was het grote probleem. We hebben wel veel lol gehad onderweg.

Tijdens mijn loopbaan bij ANB ben ik nooit op zoek gegaan naar een andere werkgever. Natuurlijk is er wel eens twijfel, vooral wanneer je weer eens in een file terechtkomt. Maar ANB is mijn werkgever en hier weet ik dat het goed is.”

Wat zijn de grootste verschillen tussen toen en nu?

“In de afgelopen 25 jaar is er natuurlijk veel veranderd aan het werk van een salarisadministrateur. Veel is gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Toen ik net begon werden alle loonstroken en alle andere overzichten nog uitgeprint op een grote matrixprinter en moesten deze via de post worden verstuurd. We verzorgden destijds ook de betalingen van de salarissen. Wat een tijdrovende klus was dat! Later gingen we over op het mailen van bestanden (met daarin salarisstroken, sepabestanden, journaalposten etc…). En nu zit alles in de portal van Loket. Een prachtige vooruitgang, zowel voor de salarisadministrateur als voor onze cliënten.”

Wat zijn de meest voor jou onvergetelijke momenten bij ANB?

“De Govers Groep heeft regelmatig uitjes gehad waaraan ik heb deelgenomen. Ik heb daar zelfs een keer opgetreden met een nummer van Elvis. Dit was de eerste keer dat ik voor publiek zong (collega’s) en ik was ontzettend zenuwachtig. Ik zong zelfs de tekst verkeerd, maar iedereen ging uit zijn dak. Dat is één van de leuke, onvergetelijke herinneringen aan mijn tijd bij ANB/ Govers tot nu toe. De jaarlijkse ANB- barbecue met alle collega’s en hun gezinnen in de tuin bij onze directeur is ook altijd erg gezellig. Dit jaarlijkse gemoedelijke feestje typeert een beetje de sfeer bij ANB. Lekker gewoon, informeel en close.”

Waar ben je trots op wanneer het gaat om jouw loopbaan bij ANB?

In de afgelopen 25 jaar ben ik het meest trots op wat we als team hebben bereikt. Zo zijn we twee keer van salarissysteem veranderd. Deze conversies brachten 2 maanden lang ontzettend veel werk met zich mee, soms zelfs dubbele uren in een week, maar dat hebben we toch samen voor elkaar gekregen.  Dat geeft mij als teamleider en gewoon als collega een goed gevoel. Kortom, ik zit bij ANB nog altijd op mijn plek en ik ben van plan om nog heel wat jaartjes eraan vast te plakken.”

Terug naar nieuwsoverzicht