01/02/2015

Samen plussen voor de klant

De naam veranderde naar ANB administratie- en adviesburo, zonder de toevoeging Noord-Brabant. "Ons werkgebied heeft zich immers al lang tot ver voorbij de grenzen van de provincie uitgestrekt," licht directeur Geert Lubse toe. "Het o'tje in buro hebben we gehandhaafd, als knipoog naar de jaren '70 waarin we zijn ontstaan." Maar voor de rest heeft het kantoor uit Eindhoven zich in een volledig nieuw maatkostuum gestoken. Eigentijds en stijlvol, correct maar tegelijk met een informele touch. "Precies zoals we voor onze klanten willen zijn."

De restyling van de bestaande ANB huisstijl is zo rigoureus aangepakt, dat eigenlijk sprake is van een totaal nieuw ontwerp. "We vonden het tijd voor een andere uitstraling," vervolgt Geert. "Natuurlijk, omdat je bij de tijd wilt zijn en onze oude huisstijl esthetisch enigszins gedateerd raakte. Maar veel meer nog omdat we een presentatie naar buiten toe zochten, die de meerwaarde van ons bedrijf onderstreept. Ik vind dat Ingrid en Jasper daar uitstekend in zijn geslaagd."

Een naam die stáát

Geert noemt hiermee de twee communicatieprofessionals die verantwoordelijk zijn voor de volledige nieuwe huisstijl, van logo en website tot en met visitekaartjes en belettering: Ingrid van Engelen en Jasper Lenting. Ingrid tekende als vormgeefster voor het nieuwe ontwerp. "We hebben de schuine A van ANB gehandhaafd voor de herkenbaarheid. Voor de rest werd het logo veel strakker en zelfbewuster. Een naam die stáát. De kleur van de nieuwe huisstijl is blauw. Zakelijk en helder. We hebben daar een fris en vrolijk oranje accent aan toegevoegd, om bepaalde zaken te kunnen highlighten."

Focus op resultaat

Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor de x in het nieuwe logo. Een oranje 'keer' teken, dat op andere plaatsen een reeks plusjes met elkaar verbindt. Geert: "Die rekenkundige symbolen verwijzen natuurlijk naar onze wereld van cijfers en berekeningen. Maar ze staan vooral voor wat wij voor ondernemers willen betekenen. Voor de meerwaarde van onze medewerkers, nauw samenwerkend met elkaar, met onze collega's van Govers Accountants/Adviseurs en met onze klanten zelf. Ze verdiepen zich daadwerkelijk in de ondernemer en zijn in alles gefocust op diens resultaat. Zo kunnen we samen 'plussen' voor de klant."

Terug naar nieuwsoverzicht