ANB kent uw uitdagingen en weet wat u beweegt

ANB ondersteunt ondernemers in uiteenlopende branches. Bedrijven van verschillende omvang, met verschillende juridische organisatievormen. Van eenmanszaak tot BV, van VOF tot stichting of maatschap.

Veel MKB'ers en ZZP'ers

Onze klantenportefeuille telt vooral veel MKB'ers en ZZP'ers. Dat zijn doorgaans pragmatisch ingestelde ondernemers die snel en efficiënt willen worden bediend, tegen een vaste scherpe prijs. Maar die ook regelmatig behoefte hebben om te sparren over de financiële en fiscale aspecten van hun bedrijfsvoering en daarin gericht geadviseerd willen worden. Proactief, in klare ondernemerstaal. Dat vraagt een persoonlijke benadering, snel schakelen, makkelijk contact. Precies wat klanten aangeven te waarderen in ANB.

Verstand van zaken

Onze relaties met klanten zijn doorgaans van lange duur. Daardoor kunnen we ons echt in hun bedrijf verdiepen en hun branche daadwerkelijk goed leren kennen. En dat maakt dat we heel gericht, op maat kunnen bedienen en adviseren.

Twee specialismen

Historisch gezien zijn er twee beroepsgroepen extra zwaar vertegenwoordigd in de portefeuille van ANB. Twee sectoren waarin we in de loop der jaren zijn gespecialiseerd en die we door en door kennen.

1. Tabaks- en gemaksbranche

Ondernemers in de tabaks- en gemaksbranche hebben doorgaans te maken met relatief kleine marges. Zaak dus om de kosten goed in de gaten te houden. ANB houdt de vinger zorgvuldig aan de pols. Bijvoorbeeld door per assortimentsgroep gespecificeerde boekingen op de grootboekrekening, zodat u als ondernemer exact weet wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Slim.

Een gespecialiseerd team verzorgt de loonadministratie en financiële administratie voor meer dan 70 tabaks- en gemakszaken door het hele land. We weten alles van de verschillende productgroepen en btw-tarieven, van omzet, goederenstromen en kosten. Die kennis, gecombineerd met de breedte van onze klantenkring, maakt dat we u aan de hand van benchmarkgegevens precies kunnen laten zien hoe u ten opzichte van collega's elders presteert. En dus ook hoe u uw resultaten kunt optimaliseren.

De NSO beveelt ANB aan als één van de gespecialiseerde adviseurs voor de tabaks- en gemaksdetailhandel. Regelmatig hebben we overleg met andere adviseurs van deze brancheorganisatie, zoals een verzekeraar, een jurist en een bedrijfseconomisch adviseur. We weten wat er op de markt speelt, welke ontwikkelingen gaande zijn en hoe u daarop kunt inspelen. Daarbij informeren we u over zaken die veel verder gaan dan administratie. Over salarissen, cao-regelingen en pensioenen bijvoorbeeld.

We komen bij onze klanten over de vloer, kennen heel veel winkeliers persoonlijk. We spreken dezelfde taal. Dat zorgt voor korte lijnen, snel en makkelijk schakelen. Precies wat u als ondernemer nodig heeft. Lees verder.

2. Zorgpraktijken

Een tweede sector waarin ANB gaandeweg is gespecialiseerd, is die van de zorgpraktijken. Veel tandartsen, huisartsen en fysiotherapeuten laten hun salaris- en financiële administratie graag aan ons over, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteit: het verlenen van de best mogelijke zorg voor de patiënt.

Als huisarts, tandarts, fysiotherapeut of andere (para)medische professional bent u in de eerste plaats zorgverlener. U verdiept zich in uw patiënten en in nieuwe ontwikkelingen op uw vakgebied. Daar ligt uw focus en passie; waarschijnlijk veel meer dan bij de bedrijfsmatige aspecten van uw praktijk. Maar die aspecten zijn wel cruciaal voor de resultaten en de continuïteit van uw praktijk. ANB informeert en adviseert u over alles wat met de bedrijfsvoering te maken heeft. Over cao-gerelateerde zaken, pensioenen en veranderende wet- en regelgeving bijvoorbeeld. U hebt waarschijnlijk niet eens de tijd om dat allemaal zelf bij te houden en dus staan wij u daarin bij. Praktisch en pragmatisch, snel reagerend. Zodat u alle zorg inderdaad kunt focussen op de patiënt.

Ook wanneer u enkel uw loonadministratie wilt uitbesteden, bent u bij ANB aan het juiste adres. Wij hebben uitstekend contact met tal van grote accountantskantoren in het hele land en nemen de loonadministratie van veel van hun zorgpraktijk-klanten geruisloos over. Meer nog: tal van accountantskantoren bevelen ons daarvoor nadrukkelijk aan. Zo ook bij de Landelijke Vereniging van Huisartsen, waarvoor wij al vele jaren de loonadministratie verzorgen.

Uw patiënten verdienen uw volle aandacht. Ze krijgen van u de best mogelijke zorg. Voor de rest zorgt ANB. Lees verder.


Advies op maat?
Maak een afspraak met .

Om u goed van dienst te zijn, maken we graag een afspraak met u voor een persoonlijk gesprek.
Bel: of vul het onderstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.