ANB weet wat in uw winkel speelt

ANB ondersteunt tal van tabaks- en gemakszaken door heel Nederland. Wij zorgen ervoor dat winkeliers zich kunnen focussen op hun klanten en business, door hun administratieve zaken op de meest efficiënte manier van hen over te nemen.

Voor de meeste retailklanten is ANB niet alleen een betrouwbare en kundige administrateur, maar vooral ook adviseur. Wij beschouwen ons graag als een financiële huisarts, die messcherpe diagnoses stelt op financieel, fiscaal en bedrijfsmatig vlak. En die u vervolgens een doeltreffend recept voor beterschap uitschrijft. Iemand die ook proactief contact met u onderhoudt, regelmatig eens binnenloopt en als objectieve buitenstaander dingen ziet die u zelf wellicht ontgaan. Kunt u niet volstaan met een kleinere voorraad, zodat uw liquiditeitspositie verbetert? Wordt het niet tijd om afscheid te nemen van bepaalde winkeldochters?

Meten is weten

We stellen kritische vragen en komen met gericht advies, in heldere taal. Dat verwacht u ook van ons. Dat én verstand van zaken uiteraard. We weten exact waarover we het hebben. U weet dat eveneens, dankzij een specifiek op uw winkel afgestemd grootboekrekeningschema. Alle specificaties op de factuur van uw leverancier boeken we afzonderlijk in. Inkoop sigaren, inkoop sigaretten, inkoop telefoonkaarten enzovoort. Datzelfde doen we aan de verkoopzijde. Zo weet u precies wat er binnenkomt en wat er uitgaat, wat de verschillende marges zijn en waar u uw omzet kunt optimaliseren.

Verhelderende benchmarks

Uw zaak is bijzonder, maar niet uniek. We komen in heel veel winkels als die van u, bij collega's die voor dezelfde uitdagingen staan en vergelijkbare vragen stellen. Dat maakt dat we uw zaak heel makkelijk kunnen benchmarken met vergelijkbare winkels elders. Hoe scoort uw collega wat betreft sigaren en kerftabak? Zijn uw personeelskosten hoger of lager? Waarom loopt de verkoop van tijdschriften bij u terug, terwijl winkels elders juist een stijging laten zien. Wat zijn nieuwe hardlopers? En - niet onbelangrijk - hoe voorkomen collega's mogelijke 'lekken' bij de verkoop van serviceartikelen als staatsloten en krasloten?

Aanbevolen door de NSO

De NSO beveelt ANB aan als één van de gespecialiseerde adviseurs voor de tabaks- en gemaksdetailhandel. Regelmatig hebben we overleg met andere adviseurs van deze brancheorganisatie, zoals een verzekeraar, een jurist en een bedrijfseconomisch adviseur. We weten wat uw markt doet, welke ontwikkelingen gaande zijn en hoe u daarop kunt inspelen. ANB weet wat in uw winkel speelt.

ANB. Ondernemend voor tabaks- en gemakswinkels

Hoe groot of klein uw zaak ook is, als retailer in de tabaks- en gemaksbranche heeft u een bijzonder complexe onderneming. U heeft immers te maken met veel verschillende assortimentsgroepen. Producten met verschillende btw-tarieven. De marges zijn doorgaans gering. U moet het dus vooral hebben van volume en u dient steeds weer een zorgvuldige balans tussen omloopsnelheid en voorraad te vinden. Voortdurend draait u aan de knoppen en probeert u door te sturen op assortimentssamenstelling uw opbrengsten te optimaliseren. En ondertussen blijft de noodzaak om personeelskosten en algemene bedrijfskosten scherp in het oog te houden en waar mogelijk terug te dringen. Het team Tabaks- en Gemaksbranche van ANB begrijpt uw uitdagingen als geen ander.

Wij nemen u graag de salaris- en financiële administratie uit handen, zodat u hoofd en handen vrij heeft voor uw winkel en uw klanten. En belangrijker nog: wij verschaffen u het inzicht en de tools die nodig zijn om nog meer voldoening én resultaat te halen uit uw complexe onderneming.

ANB administratie- en adviesburo

ANB is professional op het gebied van financiële en salarisadministratie en biedt een totaalpakket aan diensten. Van administratie, jaarrekening en belastingaangiften tot en met fiscaal en bedrijfseconomisch advies.

Het bureau bestaat al 40 jaar en telt circa 35 medewerkers. Als klanten daarbij zijn gebaat, werken zij nauw samen met zo'n 100 collega's van Govers Accountants/Adviseurs, partner in de Goversgroep. Zo is altijd aanvullende deskundigheid van specialisten als Register Accountants, juristen en fiscalisten voorhanden.

ANB ondersteunt ondernemers in uiteenlopende branches. Een beperkt aantal klantgroepen wordt via toegewezen teams met specialistische expertise bediend. Zo voorziet het team Tabaks- en Gemaksbranche zo'n 70 retailers door het hele land van gericht advies.

Daarom kiezen uw collega's voor ANB

  • Gespecialiseerd in tabaks- en gemakswinkels
  • Uitstekend gekwalificeerde medewerkers
  • Volledige focus op uw resultaat
  • Optimale efficiency door hoog automatiseringsniveau
  • Concurrerende prijzen
  • ANB is brancheadviseur van NSO

 


Advies op maat?
Maak een afspraak met Alphons Smits.

Om u goed van dienst te zijn, maken we graag een afspraak met u voor een persoonlijk gesprek.
Bel: 040 - 2504 555 of vul het onderstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.