12/12/2021

Loonjournaal december 2021

Hierbij de december editie van het ANB-loonjournaal. Via dit journaal informeert ANB Accountants/Adviseurs B.V. u over zaken die te maken hebben met lonen en salarissen van u en uw werknemers.

Klik hier voor de online versie van deze nieuwsbrief
Hierbij de 76e editie van het ANB-loonjournaal. Via dit journaal informeert ANB Accountants/Adviseurs B.V. u over zaken die te maken hebben met lonen en salarissen van u en uw werknemers. In deze editie wordt u geïnformeerd over onderstaande onderwerpen:

Wetsvoorstel gerichte vrijstelling thuiswerkkosten
 

Het kabinet stelt een gerichte vrijstelling voor die het mogelijk maakt een onbelaste vergoeding te geven voor de extra kosten die een werknemer maakt door het thuiswerken. Deze gerichte vrijstelling komt naast de al bestaande gerichte vrijstellingen voor het onbelast 
Lees verder.

Gedifferentieerde premie Arbeidsongeschiktheidsfonds


Met ingang van 1 januari 2022 wordt de basispremie Aof vervangen door een gedifferentieerde premie Aof. Kleine werkgevers gaan over het premieloon van hun werknemers een lagere gedifferentieerde premie Aof betalen dan overige (middelgrote en grote) werkgevers. Met deze verlaging komt het kabinet kleine werkgever  Lees verder.

Invoering Wet doorbetaald ouderschapsverlof


Op dit moment krijgen werknemers in Nederland hun ouderschapsverlofuren niet uitbetaald. Dit verandert door een nieuwe Europese richtlijn die voorziet in 9 weken betaald ouderschapsverlof. Het wetsvoorstel dat uitkering bij ouderschapsverlof in Nederland regelt is op 12 oktober 2021 door de Eerste kamer Lees verder.

Overzicht verlof voor ouders


De afgelopen jaren zijn er al veel wijzigingen geweest in de verlofregelingen rondom de geboorte van een kind. Zo werd in 2019 de Wet invoering extra geboorteverlof van kracht en op 1 juli 2020 kwam daar nog eens het aanvullend geboorteverlof bij. Vanaf 2 augustus 2022 moeten we ook nog rekening gaan houden met de Wet betaald ouderschapsverlof. Lees verder.
 
ANB Accountants/Adviseurs B.V.
Beemdstraat 50, 5652 AB Eindhoven
(040) 2 504 555 email@anb.nl
LinkedIn
Twitter
Website
Copyright © 2021 ANB Accountants/Adviseurs B.V., All rights reserved.
Terug naar nieuwsoverzicht