15/03/2022

Loonjournaal maart 2022

Hierbij de maart editie van het ANB-loonjournaal. Via dit journaal informeert ANB Accountants/Adviseurs B.V. u over zaken die te maken hebben met lonen en salarissen van u en uw werknemers.

Klik hier voor de online versie van deze nieuwsbrief
Hierbij de 77e editie van het ANB-loonjournaal. Via dit journaal informeert ANB Accountants/Adviseurs B.V. u over zaken die te maken hebben met lonen en salarissen van u en uw werknemers. In deze editie wordt u geïnformeerd over onderstaande onderwerpen:

Pensioenaansluiting verplicht

Een werkgever is in principe niet verplicht om pensioen aan te bieden aan de medewerkers. Voor medewerkers geldt in beginsel ook dat zij niet kunnen worden gedwongen om verplicht deel te nemen aan een pensioenregeling. In de praktijk zijn er echter veel situaties waarbij deze hoofdregel niet geldt. Lees verder.

Meest gestelde vragen over verplicht pensioen

Kan een werkgever de werknemer verplichten aan de pensioenregeling deel te nemen? Valt een werkgever wel of niet onder de werkingssfeer? Op wie rust de bewijslast? Lees verder.

Cao verplicht

De kans is groot dat jouw onderneming ook gebonden is aan een cao. In welke gevallen is een cao verplicht? Ga na of de cao verplicht is en voorkom hoge claims van werknemers. Lees verder.

Meest gestelde vragen over verplichte cao

Wat is een cao?
Cao is de afkorting van 'collectieve arbeidsovereenkomst'. Een cao bevat de arbeidsvoorwaarden van een grote groep werknemers. Deze cao-afspraken zijn lang niet altijd vrijblijvend. Controleer daarom of je verplicht bent om een cao toe te passen. Lees verder.
 
ANB Accountants/Adviseurs B.V.
Beemdstraat 50, 5652 AB Eindhoven
(040) 2 504 555 email@anb.nl
LinkedIn
Twitter
Website
Copyright © 2022 ANB Accountants/Adviseurs B.V., All rights reserved.
Terug naar nieuwsoverzicht