12/09/2021

Loonjournaal september 2021

Hierbij de september editie van het ANB-loonjournaal. Via dit journaal informeert ANB Accountants/Adviseurs B.V. u over zaken die te maken hebben met lonen en salarissen van u en uw werknemers.

Klik hier voor de online versie van deze nieuwsbrief
Hierbij de 75e editie van het ANB-loonjournaal. Via dit journaal informeert ANB Accountants/Adviseurs B.V. u over zaken die te maken hebben met lonen en salarissen van u en uw werknemers. In deze editie wordt u geïnformeerd over onderstaande onderwerpen:

Zo stelt u een werkgeversklaring op
 

Uw werknemer kan u vragen een werkgeversverklaring op te stellen. Met dit document kan hij bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag doen om een woning te kopen. Heeft uw werknemer geen vast contract? Dan kan hij u vragen om een intentieverklaring. Dat is een verklaring over het verlengen van het dienstverband. Lees verder.

Afmelden als werkgever
 

Wanneer is een werkgever niet meer inhoudingsplichtig en hoe meldt hij zich af voor het indienen van aangiften loonheffingen? Informatie hierover leest u in deze handreiking. Lees verder.

WW-premies verlaagd vanaf 1 augustus


Vanaf 1 augustus 2021 gelden lagere WW-premiepercentages. De lage WW-premie is voor de rest van het jaar vastgesteld op 0,34% en de hoge WW-premie op 5,34%. Lees verder.

Terugbetaling studiekosten


De werknemer moet studiekosten terugbetalen als u dit afsprak in een studiekostenbeding. Dit is een afspraak die u met uw werknemer maakt. Of het stond al in het contract of cao. Een studiekostenbeding mag een werknemer alleen verplichten tot terugbetalen als de werknemer zelf weggaat. Lees verder.
 
ANB Accountants/Adviseurs B.V.
Beemdstraat 50, 5652 AB Eindhoven
(040) 2 504 555 email@anb.nl
LinkedIn
Twitter
Website
Copyright © 2021 ANB Accountants/Adviseurs B.V., All rights reserved.
Terug naar nieuwsoverzicht