13/06/2021

Loonjournaal juni 2021

Hierbij de juni editie van het ANB-loonjournaal. Via dit journaal informeert ANB Accountants/Adviseurs B.V. u over zaken die te maken hebben met lonen en salarissen van u en uw werknemers.

Klik hier voor de online versie van deze nieuwsbrief
Hierbij de 74e editie van het ANB-loonjournaal. Via dit journaal informeert ANB Accountants/Adviseurs B.V. u over zaken die te maken hebben met lonen en salarissen van u en uw werknemers. In deze editie wordt u geïnformeerd over onderstaande onderwerpen: 

Vereenvoudiging beslagvrije voet


Op 1 januari 2021 is de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet ingegaan. Vanaf dat moment berekenen beslagleggers de beslagvrije voet op dezelfde manier. En bij meerdere beslagleggingen heeft u te maken met één aanspreekpunt. Lees verder.

Lager gebruikelijk loon directeur-grootaandeelhouder

Voor de directeur-grootaandeelhouder (dga) bij wie de omzet van zijn onderneming flink daalt door de huidige coronacrisis mag, net zoals in 2020, ook in 2021 een lager gebruikelijk loon gehanteerd worden. Lees verder.

Transitievergoeding is niet altijd verplicht

De situatie kan zich voordoen dat, als uw organisatie vanwege de coronacrisis met financiële problemen kampt, u mogelijk tot ontslag wilt overgaan. Het kan dan voor extra financiële problemen zorgen om een transitievergoeding te betalen. Lees verder.

Vaste kostenvergoedingen kunnen duur uitpakken

Het verstrekken van vaste vergoedingen kan de werkgever een flinke administratieve lastenverlichting opleveren, maar het kan ook tot gevolg hebben dat er achteraf een naheffing wordt opgelegd. 
Lees verder.
 
ANB Accountants/Adviseurs B.V.
Beemdstraat 50, 5652 AB Eindhoven
(040) 2 504 555 email@anb.nl
LinkedIn
Twitter
Website
Copyright © 2021 ANB Accountants/Adviseurs B.V., All rights reserved.
 
Terug naar nieuwsoverzicht